De rokerij

Het natuurlijke pekel- en rookproces staat garant voor een unieke geur en smaakbeleving. Het schoonmaken en verpakken is van deze tijd, hierbij wordt de HACCP code toegepast zodat voedselveiligheid en hygiëne gegarandeerd zijn. Door het gebruik van eigen ontwikkelde houten rookkasten wordt een groot duurzaamheidimpact gerealiseerd. Tevens maakt dit dat de kwaliteit van de ambachtelijk gerookte producten ongeëvenaard is!

Nederlands oudste klompenmakerij in Twello verzorgt ons hout, deze zaagt ons rookhout op de door ons voorgeschreven juiste diktes, door de gelden welke hieruit voorstromen kan de oude zagerij in ere hersteld worden en wordt dit industrieel erfgoed behouden! Tot slot, om tot een goed eindresultaat te komen, stellen wij de regel dat men een product de tijd moet geven om geheel tot zijn recht te laten komen. Wij roken dan ook op Slow Smoked wijze en zijn aangesloten bij Slow Food Nederland!

Gezonde Medicijnen

Zalm

Er wordt gerookt met Zalm van o.a. de Faröer eilanden en wilde zalm uit Alaska. De ambachtelijke voorbereiding begint met een pekelbad van ons natuurzuiver en mineraalrijk zeezout, het drogen en rijpen van de zalm, waarna het koud roken kan beginnen met een houtmelange van de Veluwe. Back to the basic, het pure genieten voor de zalmliefhebbers komt weer tot leven!

Makreel

Wij maken onze vis met het handje schoon en selecteren de makreel of hij geschikt is om te roken. Vervolgens gaat ook de makreel in het bijzondere pekelbad waarna het droogproces begint met een gefilterde luchtstroom tot de makreel rookklaar is. Hierna volgt het rookfeest van natuurlijke rookaroma’s in zelfgebouwde houten kasten met een tongstrelend resultaat die de smaakpapillen in verrukking brengen.

Paling

Kwaliteit en smaakbeleving, dat is het belangrijkste! Met oog voor de toekomst moet je verder kijken dan je neus lang is en nadenken wat je aan het doen bent, dat is duurzaam. Dus kun je bij ambachtelijke rokerij Zuidvenne nog met een gerust geweten de lekkerste paling eten, als het logo van Zuidvenne er maar op staat. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de zalm en de makreel!

Onze makreel, paling en zalm zijn extra gezond door het mineraalrijk pekelbad zonder toevoegingen en de slow smoked rookwijze waarbij de omega 3 vetten die behouden zijn gebleven bij het rookproces door ambachtelijk verstandig vakmanschap.
Waarschijnlijk het beste en lekkerste medicijn van NEDERLAND.

Ambachtelijk roken is geen koud kunstje

Bij een ambachtelijke rokerij wordt meer dan vis gerookt, wat dacht u van wild van de Veluwe, graan, hop, spek, ganzenborst of gerookte kaas! Van tijd tot tijd biedt de ambachtelijke rokerij “van Zuidvenne” iets anders aan naast het gangbare assortiment! Milieu, duurzaamheid en dierenwelzijn worden altijd in acht genomen zodat alles wat uit onze ambachtelijke rokerij voortgebracht wordt met een gerust hart smaakvol genuttigd kan worden!

Horeca en Detailhandel

Voor de onderscheidende Horeca en Detailhandel kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina.

Ambachtelijke rokerij

De rokerij

Het natuurlijke pekel- en rookproces staat garant voor een unieke geur en smaakbeleving. Het schoonmaken en verpakken gebeurt op moderne wijze, hierbij wordt de HACCP code toegepast zodat voedselveiligheid en hygiëne gegarandeerd zijn.

Door het gebruik van zelf ontwikkelde houten rookkasten wordt een groot duurzaamheidsimpact gerealiseerd. Tevens maakt dit dat de kwaliteit van de ambachtelijk gerookte producten ongeëvenaard is!

Tot slot, om tot een goed eindresultaat te komen, hanteren wij de regel dat je een product de tijd moet geven om geheel tot zijn recht te laten komen. Wij roken dan ook op Slow Smoked wijze.

Gezonde MedicijnenZalm

Onze zalm komt van de Faeröer eilanden. De ambachtelijke voorbereiding begint met pekelbad van ons natuur zuiver en mineraalrijk zeezout. Het drogen en rijpen van de zalm, waarna het koud roken kan beginnen. Het pure genieten voor de zalm liefhebbers komt weer tot leven.

Makreel

Wij maken onze vis handmatig schoon en selecteren de makreel of hij geschikt is om te roken. Vervolgens gaat ook de makreel in het bijzondere pekelbad waarna het droogproces begint. Hierna volgt het warm rookproces in zelfgebouwde houten kasten.Paling

Kwaliteit en smaakbeleving, dat is het belangrijkste! Met oog voor de toekomst moet je verder kijken dan je neus lang is en nadenken wat je aan het doen bent, dat is duurzaam. Dus kun je bij Ambachtelijke Rokerij Zuidvenne nog met een gerust

geweten de lekkerste paling eten, als het logo van Zuidvenne er maar op staat. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de zalm en de makreel!

De makreel, paling en zalm zijn extra gezond door het mineraalrijk pekelbad en zonder toevoegingen, waarbij de omega 3 vetten die behouden zijn gebleven bij het rookproces door ambachtelijk verstandig vakmanschap.

Waarschijnlijk het beste en lekkerste medicijn van NEDERLAND.

Ambachtelijk roken is geen koud kunstje

Van tijd tot tijd biedt de ambachtelijke rokerij iets anders aan naast het gangbare assortiment. Hierbij wordt altijd het duurzaamheidsaspect in acht gehouden. Zodat alles wat uit de ambachtelijke rokerij voortgebracht wordt, u met een gerust hart kunt nuttigen!

Horeca en Detailhandel

Voor de onderscheidende Horeca en Groot/Detail-handel kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina.